Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук каже, що Царьов просто "поімпровізував" над Конституцією

Вівторок, 6 серпня 2013, 17:31

Угода про асоціацію з Євросоюзом не суперечить Конституції України.

Про це заявив екс-президент, глава Конституційної асамблеї Леонід Кравчук, якого цитує "Радіо "Свобода".

Як відомо, регіонал Олег Царьов заявив, що шість пунктів угоди про асоціацію з Євросоюзом, яку Київ хоче підписати з ЄС на Вільнюському саміті в листопаді, суперечать Конституції України.

"Коли якомусь агентові чи якомусь відповідальному, чи безвідповідальному працівникові, чи якомусь, скажімо, служаці невідомо якому царю і яким господарям, хочеться щось і комусь напакостити, то він починає людей обдурювати", - уточнив він.

Конституція не потребує жодних змін для укладання угоди про асоціацію з Європейським союзом, наголошує Кравчук.

Він нагадує, що Основний закон передбачає можливість підписання угод з іншими державами, або міжнародними організаціями.

"Передбачено Конституцією, що держава укладає міжнародні угоди, і ці міжнародні угоди погоджуються на різних рівнях, в різних інстанціях багато, інколи, років. Тому тут не можна шукати абсолютно ніяких підстав і ніяких причин для того, щоб це питання обговорювати", – зазначає Кравчук.

За словами екс-президента, заяву Царьова не можна сприймати серйозно, оскільки вона недостатньо аргументована.

"Я не думаю, що це серйозна розмова пана Царьова. Він загалом схильний до різного роду імпровізацій. Він користується емоціями голосу, а не аргументами", – вважає Кравчук.

Також колишній президент нагадує, що згідно з нормами міжнародного права, а також з українським законодавством, міжнародні угоди мають вищу юридичну силу, ніж внутрішнє законодавство.

Відтак, пункти угоди про асоціацію з ЄС не можуть суперечити Конституції, наголошує голова Конституційної асамблеї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування