Міліція збирала по сусідах інформацію про голову Незалежної медіа-профспілки

Вівторок, 6 серпня 2013, 21:29

Співробітники дарницького райвідділу міліції Києва проводили поквартирний обхід у будинку, де живе голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов.

Про це повідомила прес-служба НМПУ з посиланням на відповідь міліції на інформаційний запит Луканова.

Водночас правоохоронці запевнили, що не збирали і не використовували інформацію, яка стосується приватного життя очільника НМПУ.

Луканов надіслав вищезгаданий інформаційний запит після того, як сусіди розповіли, що ним цікавився чоловік у цивільному, який показував міліцейське посвідчення.

Поінформувати голову медіа-профспілки вони вирішили після того, як згаданий працівник міліції ще й зателефонував їм і знову ставив запитання про їхнього сусіда.

Голова НМПУ пов'язує поквартирний обхід його будинку з активністю профспілки, яка вимагала відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, після побиття журналістів 18 травня.

"Мене насторожує той факт, що міліціонер щось запитував про мене, але зі мною не зв'язувався, навіть телефоном. І цей поквартирний обхід здійснювався незабаром після того, як медіа-профспілка спільно зі спілкою журналістів вимагала відставки міністра внутрішніх справ і скликала колег під МВС на знак протесту проти побиття журналістів 18 травня", - заявив Луканов.

Він додав, що "досі не був помічений в жодних кримінальних справах - не торгував і не вживав наркотики, не приховував податки, не роздавав незаконно службові квартири і не перевищував службових повноважень, підписуючи угоди з лідерами іноземних держав".

Телекритика

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News