Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельнику можуть і не одягнути електронні браслети?

Середа, 7 серпня 2013, 11:13

7 серпня на екс-ректора Податкової академії Петра Мельника, який на час слідства у справі про хабарництво перебуває під домашнім арештом, мають одягти електронний браслет.

Як передає "Радіо Свобода", це має стати першим таким випадком в Україні після ухвалення нового Кримінального процесуального кодексу.

Як розповів адвокат екс-ректора Олексій Назаренко, Мельник уже 3 дні вдома, але електронний браслет на нього досі не вдягли.
 
"Тому що їх не було в наявності. Процедура ще не відпрацьована, немає електронних засобів контролю", - сказав Назаренко.
 
За його словами, міліції біля будинка Мельника також не помітно. Чи надінуть 7 серпня на Мельника електронний браслет стеження – адвокат достеменно не знає.
 
"Я чув про середу. Але ви ж самі розумієте – планують на середу, а це може статися в п’ятницю", - сказав Назаренко.

Надягнути на екс-ректора браслет та стежити за дотриманням домашнього арешту має Ірпінське міське управління МВС. Однак там утрималися від коментарів.

Між тим, у Центрі громадських зв’язків УМВС Київської області розповіли, що безпосереднє рішення про застосування електронного браслету залежить від слідства і суду, а не від міліції.
 
"Не можу ані підтвердити, ані спростувати. Тому що справа знаходиться в головному слідчому управлінні МВС. Можливо, взагалі ніхто не буде ці браслети одягати, можливо – будуть", - сказав керівник центру зв’язків із громадськістю УМВС Київської області Микола Жукович.
 
При цьому він наголосив, що це буде перший такий випадок на Київщині й запевняє, що вони готові до застосування електронних засобів стеження.
 
"У нас є все необхідне обладнання і програмне забезпечення. Є перевірені електронні браслети і є спеціально навчені працівники міліції. Вони знають, як використовувати браслети, як програмним забезпеченням користуватися і при цьому інструктують саму людину, на яку вдягають браслет: як користуватися, куди можна виходити за межі", - сказав Жукович.
 
За його словами, умови домашнього арешту – зокрема, чи можна сходити в магазин, чи виїхати в лікарню – у кожному окремому випадку залежать від ухвали суду.

1 серпня Печерський суд Києва обрав для Мельника, звинуваченого в хабарництві, запобіжний захід – 60 діб домашнього арешту.

За рішенням суду, Мельник може перебувати у себе вдома в Ірпені, під Києвом, а також відвідувати деякі медичні заклади у столиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...