Бойко хоче карати за несвоєчасне повідомлення про аварії

Середа, 7 серпня 2013, 17:20

Віце-прем’єр Юрій Бойко доручив розробити новий технічний регламент роботи підприємств підвищеної небезпеки з аварійно-рятувальними та іншими службами.

Відповідне доручення він дав під час засідання урядової комісії з розслідування причин аварії, що сталася 6 серпня на концерні "Стирол" у місті Горлівка Донецької області.

Як відомо, Генпрокуратура з’ясовує, чому керівництво "Стиролу" оперативно не повідомило про надзвичайну ситуацію на заводі, та деякий час приховувало інформацію.

"Необхідно створити відповідний регламент взаємодії, а також відповідальності людей на підприємстві за несвоєчасне надання інформації. Потрібно розробити регламент, перелік підприємств і порядок дій, які необхідно виконувати", - цитує Бойка прес-служба уряду.

"Завдання урядової комісії - визначити шляхи для уникнення такого в майбутньому і надати допомогу постраждалим та сім'ям загиблих, які, на жаль, є. Ми на цьому сконцентровані", - сказав віце-прем’єр.

6 серпня під час ремонтних робіт на заводі концерну "Стирол" в Горлівці стався викид аміаку. 5 людей загинули і 22 постраждали

Слідство розглядає три версії причини аварії на хімічному підприємстві: неправильна експлуатація обладнання, порушення правил безпеки або людська недбалість.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування