Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зізнання у зломі сайту ПР у "айтішника" вибивали кулаками - ЗМІ

Четвер, 8 серпня 2013, 10:53

Захар Чистяков, якого звинувачують у блокуванні роботи сайту регіонального відділення Партії регіонів, заявляє, що під час допиту його били представники міліції.

Про це він заявив у коментарі сайту "Internet.ua".

"Вся ця історія організована керівником кримського штабу Партії Регіонів Павлом Бурлаковим", - стверджує Чистяков.

Він розповів, що 18 жовтня минулого року він гуляв ввечері зі своєю знайомою по Ялті, і тоді на них накинулося 6 осіб, "показали якісь посвідчення, заламали руки і відвезли в невідомому напрямку".

"У процесі затримання у мене забрали телефон, ноутбук та особисті речі, які до цих пір не повернули", - розповів Чистяков.

"По приїзду мене відвели в актовий зал, де почали бити по спині і по ногах і вимагати, щоб я зізнався в тому, що зламав сайт Партії Регіонів", - додав він.

За його словами, години до 11 вечора до нього перестали застосовувати заходи фізичного впливу, "дали пачку документів і сказали підписати, що це листування по ICQ і листи", які були у нього на ноутбуці".

"Після чого посадили в машину і о другій годині ночі відвезли до головного управління СБУ, де я вже давав свідчення про те, що нібито я сам з'явився туди як свідок, добровільно дав свідчення і віддав всі свої речі", - написав він.

За словами Чистякова, в ході розслідування було зроблено чотири експертизи, але жодна не підтвердила, що вилучений ноутбук має відношення до злому.

У той же час в обвинуваченні присутній формулювання - DDOS-атака здійснювалася з ноутбука.

Як відомо, раніше повідомлялося, що у вівторок до суду передали обвинувальний акт щодо 32-річного ІТ-спеціаліста з Києва, який нібито блокував роботу сайту регіонального відділення Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування