Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат просить суд дозволити Київраді працювати

Четвер, 8 серпня 2013, 14:27

Депутат Київської міськради Юрій Дмитрук вимагає визнати право нинішньої Київради працювати до чергових місцевих виборів.

Відповідний позов він подав до Окружного адміністративного суду, який розглядає справу з приводу законності проведення сесії Київради 11 липня, передає УНІАН.

"Я прошу визнати наявність компетенції на здійснення повноважень, передбачених законом України про місцеве самоврядування, у депутатів Київміськради, у секретаря, у Київради в цілому до обрання нового депутатського складу на чергових місцевих виборах відповідно до Конституції та чинного законодавства", - заявив Дмитрук.

Депутат акцентував, що Конституція не передбачає певний термін, протягом якого депутати, обрані на позачергових виборах, повинні здійснювати свої повноваження.

"Київрада була обрана на позачергових виборах у 2008 році. У законі про місцеве самоврядування прямо написано, що рада, обрана на позачергових виборах, здійснює свої повноваження до обрання нового складу ради. Спираючись на цю норму, я вважаю, що Київська міська рада є правомочною до дня першої сесії нової ради, обраної на чергових виборах", - підкреслив Дмитрук.

Як відомо, нинішній склад Київради втратив свою легітимність 2 червня 2013 року, оскільки в цей день закінчився 5-річний термін його повноважень.

7 серпня в Окружному адміністративному суді мало відбутися перше засідання за позовом представника Київської міськорганізації партії "Батьківщина" і депутата Олександра Чорноволенка до секретаря Київради Галини Гереги.

У позові Чорноволенко просив суд визнати незаконним і скасувати розпорядження Гереги про проведення засідання сесії Київради 11 липня.

Засідання було перенесено на 9 серпня через неявку позивача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування