Справу проти українця з посвідченням "моджахеда Сирії" закрили

Четвер, 8 серпня 2013, 20:27

Генпрокуратура Сирії закрила кримінальну справу проти громадянина України, яка стосується участі у військових діях.

Про це повідомила заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Олена Ващенко.

"За інформацією посольства України в Єгипті, генпрокуратура Арабської Республіки Єгипет ухвалила рішення про закриття справи проти українського громадянина через відсутність складу злочину", - сказала вона.

За словами чиновниці, зараз вирішується питання щодо відправлення українського громадянина на Батьківщину.

Як відомо, у липні поточного року сили безпеки Єгипту затримали в курортному місті Шарм-ель-Шейх громадянина України, у якого під час обшуку виявили "посвідчення моджахеда Сирії", а також єгипетська та іноземна військова форма.

Згідно з інформацією, затриманий 23-річний українець на ім'я Рашид проживав зі своєю дружиною в одному з курортних житлових комплексів Шарм-ель-Шейха. Затримали українця після ДТП за участю його автомобіля.

Підозрюваний був доставлений до лікарні з травмами, а поліцейські при огляді його транспортного засобу виявили виданий владою Сирії документ на ім'я громадянина України з його фотографією, на якому зверху над перекресленим офіційним текстом стояв напис "Моджахед, спеціальність - журналіст".

Дружина українця, за інформацією ЗМІ, нібито визнала, що її чоловік воює на боці повстанців у Сирії. Прокуратура Єгипту почала розслідування.

У МЗС України підтвердили факт ДТП в Єгипті, в результаті якої українець отримав важкі травми і був госпіталізований. Водночас у відомстві повідомили, що єгипетська сторона не надавала жодної офіційної інформації з приводу порушення громадянином України місцевого законодавства.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News