Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Криму готують вказівники двома мовами, українську забули

П'ятниця, 9 серпня 2013, 09:31

До курортного сезону наступного року в кримських містах установлять півтори тисячі туристсько-інформаційних вказівників російською та англійською мовами.

Про це повідомив офіційний сайт уряду АРК із посиланням на міністерство курортів і туризму Криму.

Вказівники будуть розміщені біля туристичних об’єктів у Бахчисараї, Керчі, Алушті, Судаку, Євпаторії, Сімферополі та Севастополі.

Всього планується виготовити вказівники для 45 туристичних об’єктів Сімферополя, 44 – Севастополя, 9 – Судака, 21 – Алушти, 30 – Бахчисараю, 41 – Керчі та 47 – Євпаторії.

Міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв повідомив, що наразі лише визначені місця встановлення цих знаків, повідомляє Радіо Свобода.

Фото Володимира Притули Радіо Свобода
Фото Володимира Притули, Радіо Свобода

"Зміст доопрацьовуватиметься додатково. Коли вже будуть виділені кошти, коли буде зрозумілий дизайн і так далі. А взагалі – на п'яти чи шести мовах хотілося б, як мінімум", – сказав міністр Олександр Лієв.

Відсутність української мови викликала невдоволення серед громадськості, зазначає Радіо Свобода.

Голова кримської громадської організації "Український дім" Андрій Щекун каже, що знову пересвідчився – чиновникам вірити не можна.

Тож кримська громадськість починає петиційну кампанію з метою примусити посадовців та іноземних партнерів виконувати чинне законодавство щодо державної мови.

"У принципі, конституція кримської автономії дозволяє поряд із державною українською мовою використовувати, наприклад, кримськотатарську чи російську. Але – "поряд", а не "замість". І це також не є дозволом не виконувати Конституцію України і чинне законодавство щодо державної мови", – заявив Щекун.

Експерт проекту "Диверсифікація і підтримка туристичного сектора Криму" Рустем Тагаров  здивований урядовою інформацією про двомовні вказівники.

"Принципове рішення ще не ухвалене ані в міністерстві, ані в проекті. Крапку ставити ще рано. Проект зараз оголошуватиме тендер щодо виготовлення цих вказівників. І не проблема, щоб там були багато мов. Але це має поміститися на самому форматі цих табличок. Я ж вважаю, що українська мова на них, як державна, має бути присутня", – зазначив експерт Рустем Тагаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування