Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Мати Макар знову вимагає у суду дати довічне всім трьом вбивцям дочки

П'ятниця, 9 серпня 2013, 16:09

У п'ятницю адвокат мати Оксани Макар Віктор Василюк подав касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду Миколаївської області у справі про зґвалтування і вбивство Макар.

Про це повідомляє ТСН.

Василюк, який представляє інтереси Суровицької у справі про загибель її дочки, прийшов з касацією до Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

"Зараз ми подали касаційну скаргу на ухвалу Апеляційного суду Миколаївської області. Ми будемо просити Вищий спеціалізований суд, щоб він переглянув вирок і дав довічне ув'язнення і Присяжнюку, і Погосяну – так само, як і Краснощоку", - зазначив Василюк.

Він пояснив, що Суровицька вважає вирок Центрального райсуду Миколаєва Артему Погосяну і Максиму Присяжнюку надто м'яким.

"Суд не врахував всіх особистих якостей, те, що вони постійно брехали суду, намагалися уникнути відповідальності. Так і не визнали своєї провини, не розкаялися, навіть не попросили пробачення у матері", - пояснив Василюк.

"Тому ми вважаємо, що єдиною справедливою компенсацією для матері Оксани Макар буде тільки рішення суду про призначення всім трьом довічного ув'язнення", - наголосив адвокат.

За законом Вищому спецсуду даються два місяці для розгляду справи. Він сподівається, що цей суд поставить крапку і до Європейського суду з прав людини їм йти не доведеться.

Як відомо, 27 листопада 2012 року Центральний райсуд Миколаєва засудив обвинувачених у вбивстві та зґвалтуванні Макар Краснощока - до довічного ув'язнення, Присяжнюка - до 15 років і Погосяна - до 14 років в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування