Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Мельник переоформив частину майна на дружину, з якою розлучається

П'ятниця, 9 серпня 2013, 20:45

На майно екс-ректора Нацiонального унiверситету Державної податкової служби Петра Мельника рiшенням суду накладено арешт.

Це підтвердив журналiстам старший прокурор вiддiлу процесуального керiвництва Генпрокуратури Сергiй Овчаренко.

"Вiн переоформив частину свого майна на дружину, на яке, до речi, вже було накладено арешт постановою Печерського районного суду", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу адвокат Мельника Руслан Мiсюна заявив, що його пiдзахисний перебуває в стадiї розлучення зi своєю дружиною.

"Те, що вiн переписав майно на свою дружину, я вам можу сказати – вiн розлучається зi своєю дружиною", - сказав вiн.

"Майно нажито у спiльному шлюбi, й вона має право на 50% власностi. Так, (арешт) накладено на все майно, але нам про це стало вiдомо вчора", - заявив адвокат.

"Ми, звiсно, оскаржуватимемо, тому що вони не мають права накладати арешт на майно чужої людини – його дружини колишньої, з якою вiн у розлученнi... В людини були хорошi стосунки, вiн розлучився, вони домовилися, що майно залишається їй", - зазначив він.

Як відомо, колишнiй ректор Нацiонального унiверситету Державної податкової служби Мельник утiк із-пiд домашнього арешту, позбувшись електронного браслета.

МВС оголосило його в розшук.

Мельника затримали 27 липня спiвробiтники Головного управлiння внутрiшньої безпеки Мiнiстерства доходiв i зборiв спiльно з ГУБОЗ МВС України. Вiн вимагав й отримав вiд двох українцiв хабарi розмiром 40 тис. грн i 80 тис. грн за вступ їхнiх родичiв до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобiжний захiд у виглядi утримання пiд домашнiм арештом. П.Мельнику заборонено залишати мiсце проживання, за винятком тих ситуацiй, коли йому знадобиться медичний огляд або лiкування.

7 серпня на екс-ректора надiли електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронцiв, процедура не була швидкою: правоохоронцi ще налаштовували програму, без якої пристрiй не працює.

Мельник став першою високопоставленою особою та першим арештантом у Київськiй областi, стосовно якого було застосовано такий спецзасiб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування