Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукаш розповіла, коли планує виконати умову асоціації

Середа, 11 вересня 2013, 12:07

Міністерство юстиції виступає за внесення змін до закону про вибори депутатів Верховної Ради до проведення саміту "Східного партнерства".

Про це заявила міністр юстиції Олена Лукаш, пишуть "Українські новини" (текст виправлений інформагентством ) .

Позиція міністерства полягає в тому, що в частині зміни виборчого законодавства необхідно спочатку отримати остаточні висновки експертів Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеціанська комісія") .

Лукаш повідомила журналістам, що ОБСЄ має намір завершити експертний висновок до доопрацьованого проекту закону про удосконалення виборчого законодавства до жовтня.

"Венеціанська комісія" завершить цю роботу, за її словами, до початку або середини жовтня.

"Ми дуже чекаємо сьогодні остаточний висновок щодо виборів народних депутатів України для того, щоб невідкладно напрацювати і законопроект направити до Верховної Ради. Наявність змін до виборчого законодавства є необхідною умовою для підписання угоди у Вільнюсі (Литва)", - сказала вона.

"Маючи остаточний документ, який буде сприйнятий самітом, треба сідати і виробляти позиції" , - сказала вона.

Також вона зазначила, що позицію міністерства в частині змін законодавства можна буде озвучувати після отримання експертних висновків міжнародних організацій.

У той же час "Батьківщина" наполягає на необхідності внести зміни до закону про вибори депутатів Ради до початку повторної виборчої кампанії в 5 мажоритарних округах.

Саміт "Східного партнерства" відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі (Литва). На ньому Україна розраховує підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Удосконалення виборчого законодавства є одним із зобов'язань України для підписання цієї угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування