Ештон відвідає Януковича перед Вільнюсом, щоб "додати прискорення" - ЗМІ

Неділя, 15 вересня 2013, 18:56

Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон може відвідати Київ до листопадового саміту , якщо Україна продемонструє готовність до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це повідомляє "ZN.UA" з посиланням на джерела.

"На сьогоднішній день фон для згаданих візитів , заходів та , в кінцевому підсумку - для підписання Угоди - складається досить позитивний . ЄС готовий надати максимальне прискорення українській стороні на фінішній прямій" , - зазначає видання.

Зокрема 19-22 вересня відбудеться 10-та  щорічна Ялтинська зустріч YES. На знаковий захід серед інших високопоставлених гостей прибудуть єврокомісар Штефан Фюле , а також члени наглядової місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський, які напевно використовують ялтинську майданчик як для спілкування з президентом України, так і з представниками уряду, парламенту, лідерами опозиції.

Ще один візит єврокомісара Фюле в Україну запланований на 10-11 жовтня. Судячи з усього, його основна мета - підвести попередні підсумки перед вирішальним засіданням Ради ЄС в Люксембурзі і надати максимальне прискорення українській стороні на фінішній прямій.

Планується участь єврокомісара у засіданні Національного круглого столу "Згода заради європейського майбутнього"за участю представників і влади , і опозиції - за задумом організаторів, заході "вражаючому і такому, що має на меті ще раз продемонструвати Євросоюзу єдність українських основних політичних сил в прагненні до підписання Угоди про асоціацію та подальшої євроінтеграції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування