США готуються до удару по Сирії

Понеділок, 2 вересня 2013, 08:10

Американський авіаносець прямує до Червоного моря для підтримки можливого удару по Сирії.

Очолив американську авіаносну ударну групу авіаносець "Німіц", повідомив журналістам представник Пентагону.

"Це як відкладені кошти. Треба мати ударне угруповання на місці, щоб можна було використовувати його можливості і самe присутність, якщо буде потрібно" , - зазначив співрозмовник.

За його словами, поки угрупування не має конкретного наказу в який район східного середземномор'я воно має прибути, але переміщається до бік Перської затоки, щоб бути готовим увійти до неї.

У той же час Йорданія відмовила США у наданні своєї території для нанесення ударів по Сирії , повідомив у неділю ввечері телеканал "Росія 1" з посиланням на прем'єра цієї країни Абдаллу Енсура .

"Тільки що прем'єр Королівства Йорданія оголосив, що не надасть свою територію як плацдарм для нападу на Сирію. І більше того, Йорданія закриває для армії США навіть своє небо" , - йдеться в повідомленні.

А Ліга арабських держав вимагає від ООН вжити щодо Сирії жорстких заходів у відповідь на застосування сирійським режимом хімічної зброї.

"ООН і світова спільнота повинні виконати свої зобов'язання відповідно до статуту ООН і міжнародним законом, вжити (проти сирійського режиму) необхідних заходів залякування", - йдеться в заяві, прийнятій на нараді глав МЗС ЛАД в неділю.

У свою чергу держсекретар Джон Керрі повідомив, що США надали Росії докази причетності влади Сирії до останньої хімічної атаки, проте Москва свідомо відмовилася визнати їх.

"Насправді, ми направили до Росії наших людей, які надали наявні у нас докази, що стосуються останньої хімічної атаки. І вони ( російська сторона) вирішили - я буквально маю на увазі вирішили - не повірити їм. Чи щонайменше не визнати це публічно" , - сказав Дж.Керрі в неділю в інтерв'ю телеканалу АВС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування