Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: У ВР може з'явитися нова група або фракція

Понеділок, 2 вересня 2013, 08:58

Восени у Верховній раді можуть з'явитися нові групи або навіть фракція.

Про такий можливий розвиток ситуації у зв'язку з евроінтеграціонноимі процесами пише Комерсант-Україна.

В опозиції вважають, що конфлікти можуть розгорітися в самій більшості. "У Партії регіонів буде серйозний розкол по темі інтеграції в ЄС, оскільки частина депутатів налаштована на те, щоб саботувати цей процес заради співпраці з Росією" , - заявив свободівець Ігор Мірошниченко.

Такий конфлікт може призвести до переформатування конфігурації в парламенті , вважають експерти.

"У керівництві фракції Партії регіонів не зможуть розраховувати на частину своїх соратників, а також на голоси комуністів. Тому не виключено, що будуть внесені зміни до регламенту, які знизять до 14-15 осіб поріг для формування нової фракції з числа мажоритарників", - вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

У Партії регіонів навпаки - упевнені, що опозиції не вдасться діяти спільно. "Вже щосили відчувається наближення президентських виборів. Кожен з опозиціонерів буде тягнути ковдру на себе, і це ще більше загострить обстановку", - заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

За його словами , в результаті "в парламенті істотно зміниться розстановка сил".

"Через поведінку опозиції в їх фракціях збільшиться число депутатів , які хочуть працювати конструктивно. Тому я не виключаю створення в Раді нової фракції чи депутатської групи, яка буде співпрацювати з нами" , - зазначив пан Чечетов.

У цілому третя сесія парламенту запам'ятається зближенням позицій Партії регіонів та опозиції з питань, які стосуються інтеграції України в ЄС.

"На противагу в Раді активізується проросійське крило - комуністи і частина депутатів від Партії регіонів, в загальній кількості осіб 40-50. Вони будуть вдаватися до різних заходів - від зриву роботи Ради до провокацій на адресу опозиції, тут фракціям важливо не втягнути себе в цю гру " , - резюмував професор політології Києво - Могилянської академії Олексій Гарань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування