Опозиція хоче почути думку уряду Азарова щодо "війни" з Росією

Понеділок, 2 вересня 2013, 11:44

Опозиція вимагає звіту Кабінету міністрів щодо україно-російської торгівельної війни.

Таку вимогу озвучив на погоджувальній раді лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ви сказали про годину уряду, то ми хочемо почути, що все ж таки відбувається в україно-російських стосунках. Ми хочемо почути, коли наші російські партнери почнуть виконувати угоду про зону вільної торгівлі, коли вони почнуть виконувати правила СОТ, бо ми не почули за ці тижні ні економічної, ні політичної позиції уряду", - сказав він.

Він вимагає покликати в п'ятницю до парламенту міністра зовнішніх справ та міністра оборони, "останнього, щоб почути про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму".

"Ми хочемо також почути Міністерство економічного розвитку і торгівлі, чи зверталися вони до СОТ щодо врегулювання цього конфлікту. Ми хочемо почути керівника митниці, що відбувається на кордоні з українськими та російськими товарами", - заявив він.

"Ми хочемо від уряду і Нацбанку чіткий план дій, щоб вони нам сказали, які законопроекти треба прийняти в цій ситуації", - додав лідер фракції Батьківщина.

Крім того Яценюк пропонує запросити до парламенту представників 55-ти підприємств, які не можуть наразі поставляти свої товари до Росії.

"Я хочу, щоб ми їх запросили до парламенту, щоб вони послухали нас і сказали, що їм потрібно в цій ситуації від парламенту", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування