Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові дані Сноудена: США шпигували ще за двома президентами

Понеділок, 2 вересня 2013, 17:05

Бразилія вимагатиме пояснень від США щодо інформації про шпигунство за урядовими каналами зв’язку країни.

Звинувачення щодо шпигунства з боку Агенції з національної безпеки США озвучив оглядач британської газети The Guardian Гленн Грінвальд у програмі на TV Globo у неділю, повідомляє ВВС.

Грінвальд, з посиланням на дані, які отримав від колишнього працівника американських спецслужб Едварда Сноудена, повідомив, що "американські спецслужби відстежували повідомлення між помічниками президента Бразилії Ділми Руссефф".

За його словами, АНБ, зокрема, використовувала програму, яка надала їй доступ до всіх інтернет-сторінок, які відвідувала президент Руссефф.

Міністр юстиції Бразилії Жозе Едуардо Кардозо заявив, що "якщо ці факти підтвердяться, це буде неприйнятно і може бути названо зазіханням на суверенітет нашої країни".

Крім того, АНБ обвинувачують у відстежуванні комунікацій президента Мексики Енріке Пенья Ньєто ще до його обрання на посаду.

Грінвальд заявив, що документ, датований червнем 2012 року, доводить, що спецслужби мають доступ до електронного листування Пенья Ньєто.

Колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розповів журналістам, що спецслужби США мають доступ до інформації про клієнтів найбільших інтернет і телекомунікаційних компаній, таких як Microsoft, Skype і Facebook. США завели на нього справу.

23 червня Сноуден прибув з Гонконгу до Москви як транзитний пасажир і з середини червня перебував в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво".

В даний час він шукає постійного політичного притулку. 1 серпня Сноуден отримав тимчасовий політпритулок у Росії.

20 серпня повідомлялося, що влада Великобританії змушує газету The Guardian віддати або знищити матеріали, передані їй екс-співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування