"Регіонали" бояться конфузу з лікуванням Тимошенко за кордоном

Субота, 21 вересня 2013, 01:48

У Партії регіонів переживають: якщо запропонують екс-прем'єру Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном, може статися конфуз.

Такий висновок можна зробити з дискусії між лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком та депутатом Партії регіонів Володимиром Олійником в ефірі "Шустер Live".

Говорячи про кроки України на шляху євроінтеграції Яценюк зазначив, що "жодної пропозиції від президента України Віктора Януковича щодо звільнення Юлії Тимошенко, а як перший крок до такого звільнення – це надання їй можливості отримати медичну допомогу у Німеччині – не було".

На цю репліку зреагував Олійник, який запитав у Яценюка, чи просила Тимошенко в розмові з ним про лікування за кордоном.

"Юлія Тимошенко скаже своє слово тоді, коли це слово скаже президент України Віктор Янукович…", - відповів на це Яценюк.

"Що стосується необхідності її медичного лікування, з цього приводу є висновки всіх клінік, які приїжджали і обстежували Юлію Володимирівну…", - додав він.

На такі слова "регіонал" зазначив: "А якщо ця людина, коли ми підготуємо правові підстави, угоду між Україною і Німеччиною, якщо ця людина скаже "А чого я маю їхати? Ви мене хочете позбутися?". Буде конфузія".

"Ви будете нести відповідальність за таку політику, за таку позицію? Перш за все, повинна бути воля. І від цієї волі ми повинні відштовхуватися у вирішенні цієї проблеми", - звернувся до лідера "Батьківщини" Олійник.

"Ви задали мені запитання про Юлію Володмирівну… я вам просто по-простому скажу, не крутіть і не дуріть. Зараз відбувається яка історія: ви не хочете відпускати Тимошенко, ви думаєте, що можна підписати угоду і здурити всіх – і народ України, і Європу, і опозицію, і Росію. Воно так не виходить… якщо ви взяли офіс президента, якщо ви взяли всю повноту влади, якщо ви натворили біди, найдіть в собі сили виправити це", - відповів Яценюк.

"І зараз не спихайте на те, що начебто вона погодиться – не погодиться. Ви запропонуйте спочатку, а ми потім розберемося. Ви вирішіть це питання глобально. Попросіть Віктора Януковича – є ручка і листочок...", - додав він

"Ніхто просити не буде - повинна бути добра воля з боку людини", - заявив Олійник.

Як відомо, в інтерв'ю "Українській правді" Тимошенко заявила, що ніколи не отримувала від представників української влади пропозицій про лікування в Німеччині.

Янукович, у свою чергу, вважає, що звільнення Юлії Тимошенко залежить від неї самої, а також рішення суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування