Януковичу назвали дату, коли в нього з ЄС почнуться проблеми

Субота, 21 вересня 2013, 13:56

Якщо Моніторингова місія Кокса-Квасьнєвського не дасть позитивного звіту 15 жовтня в Європарламенті, у України в питанні про підписання угоди про асоціацію "буде проблема".

Про це в ході Ялтинської щорічної зустрічі YES заявив голова комітету Європарламенту у закордоних справах Елмар Брок.

У ході панельної дискусії з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою він знову звернув увагу на важливість вирішення "питання Тимошенко".

За словами Брока, Європарламент ухвалюватиме рішення щодо підписання угоди з Україною про асоціацію з ЄС після заслуховування доповіді своєї місії у складі екс-голови Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського.

"Ми сказали з самого початку – ми повинні до підписання виконати всі вимоги. Одне питання – вибіркове судочинство у випадку з Юлією Тимошенко. Якщо пан Кокс та пан Квасьнєвський не зможуть позитивно відзвітувати 15 жовтня в Європарламенті, тоді буде у нас проблема", - зазначив Брок.

На його думку, є можливості і час для вирішення справи Юлії Тимошенко.

"Ще може бути рішення, яке допоможе підписати вільнюську угоду", - вважає євродепутат.

У свою чергу міністр закордонних справ Польщі Радек Сікорський, який також брав участь у цій дискусії, заявив, що українське керівництво "недооцінює роль особистості в історії".

"Питання Тимошенко занадто велике, щоб його ігнорувати. Справа Тимошенко, обіцянки, які нам давали - це питання довіри. Це тест на довіру і якість керівництва України", - переконаний польський міністр.

"До саміту у Вільнюсі обидва - президент Янукович і пані Тимошенко мають зробити щось - у найближчі кілька днів", - додав Сікорський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування