Клюєв розповів про згоду Януковича і "випадкові" трасти

Вівторок, 3 вересня 2013, 13:00

Компанія "Танталіт", яка володіє низкою об'єктів нерухомості на території Межигір'я, раніше належала колишньому депутату від Партії регіонів Ігорю Гуменюку.

Про це повідомив депутат від Партії регіонів Сергій Клюєв на прес-конференції у Києві у понеділок.

За словами Клюєва, перед придбанням "Танталіту" (компанії, яка орендує 127 га землi й володіє низкою об'єктів нерухомості на території Межигір'я), він зустрічався із президентом Віктором Януковичем, резиденція якого знаходиться у Межигір'ї.

"Я попросив про зустріч із Віктором Федоровичем, і заперечень не зустрів (щодо придбання "Танталіту"). Він сказав, що буде радий такому сусідству. 22 серпня я підписав контракт і розраховую отримати погодження Антимонопольного комітету", - розповів він.

На питання про походження коштів для придбання "Танталіт", депутат відповів: "Це мої особисті кошти, плюс я беру борг в "Укрпідшипнику" (корпорація, якою володіють брати Клюєви)".

Коментуючи той факт, що адміністрація президента винаймає частину приміщень у "Танталіту" для робочого кабінету Януковича, Клюєв сказав, що навряд чи буде переглядати умови договору.

"Контракт підписаний. Якщо ціни ринкові, а я в цьому не сумніваюся… Але якщо буде необхідність переглядати - будемо переглядати", - заявив він.

"Я буду щасливий, якщо у адміністрації президента, або у Віктора Федоровича, виникне бажання користуватися інфраструктурою, яка будується", - додав депутат.

Клюєв назвав попереднім інвестором компанії "Танталіт" колишнього депутата Ігоря Гуменюка, який у серпні цього року придбав компанію "Донбасенерго".

На питання, чому кінцевий власний "Танталіту" і компанії Клюєвих "Актив Солар", яка займається сонячною енергетикою, виступає один і той самий траст в Ліхтенштейні, він відповів: "Це я познайомив Ігоря Миколайовича Гуменюка і свого зятя (керівника "Актив Солар") із одним адвокатом. А потім випадково дізнався із преси, що все зійшлося на одному трасті. Коли компанія нова, часто застосовуються подібні схеми".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування