Roshen виконала всі умови для врегулювання експорту до Росії

Вівторок, 3 вересня 2013, 14:40

Україна виконала всі умови, поставлені Росспоживнаглядом для врегулювання проблеми експорту кондитерської продукції корпорації Roshen на ринок Російської Федерації.

Про це міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк заявив на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Українська сторона створила робочу групу, як було домовлено. Склад робочої групи направлено, всі документи із сертифікації лабораторій направлено, всі результати лабораторних аналізів направлено (до Росспоживнагляду)", - сказав Присяжнюк.

За його словами, на сьогодні Україна очікує від Росії пропозицій щодо складу робочої групи й графіка приїзду російських фахівців для перевірки українських фабрик Roshen.

Як відомо, раніше голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що Україна не робить активних кроків для відновлення ввезення продукції Roshen до Росії.

29 липня Росспоживнагляд увів заборону на поставки до РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з невідповідною якістю.

31 липня Roshen припинив поставки усіх видів кондитерських виробів до Росії.

На початку серпня Росспоживнагляд повідомив, що основною претензією до кондитерських виробів Roshen є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці.

У середині серпня за підсумками російсько-українських переговорів за участю голови Росспоживнагляду Геннадія Онищенка і міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка було вирішено, що інспекції пройдуть на всіх українських заводах компанії і Росспоживнагляд здійснюватиме контроль за кожною партією цукерок спільно з українськими лабораторіями.

Підписаний під час зустрічі протокол передбачає створення спеціальної комісії з гармонізації стандартів двох країн, а також акредитацію українських лабораторій при Росспоживнагляді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News