Північно-Балтійські країни ЄС виступили проти тиску на Україну

Вівторок, 3 вересня 2013, 17:51

Країни вісімки Північно-Балтійських країн вважають неприйнятним геополітичний тиск на Україну.

Про це сказано в заяві міністрів, опублікованій на сайті уряду Швеції, за результатами засідання NB8 у вівторок у Вісбі (Швеція), повідомляють "Українські новини".

У засіданні взяли участь міністри закордонних справ Швеції Карл Більдт, Данії Віллі Севндаль, Естонії Урмас Пает, Фінляндії Ерккі Туоміоя, Ісландії Гуннар Брагі Свенссон, Латвії Едгар Рінкевічс, Литви Лінас Лінкявічус, а також міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

"Будь-які економічні загрози або політичний тиск стосовно країн-учасників політики "Східного партнерства"... є неприйнятним", - йдеться в заяві.

Міністри зазначають, що кожна країна має повноцінне право обирати той шлях, який вона вважає найкращим для свого майбутнього.

"Ми висловлюємо повну підтримку підписанню угоди про асоціацію між Євросоюзом і Україною, включаючи зону всеосяжної та поглибленої торгівлі, на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді, за умови, якщо Україна продемонструє відчутний прогрес у трьох ключових сферах, визначених на засіданні Ради міністрів ЄС у грудні 2012 року", - сказано в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News