Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанія Курченка заборгувала 1,8 мільярда маловідомій фірмі

Четвер, 5 вересня 2013, 10:37

"Українська нафто-газова компанія" Сергія Курченка заборгувала маловідомій київській фірмі "Ріоніт" 1,83 млрд гривень за природний газ.

Про це йдеться у тексті рішення Господарського суду Харкова, який зобов’язав УНГК розплатитися за газ, куплений у листопаді минулого року, а також заплатити пеню й відсотки.

Представник УНГК визнає, що компанія не розрахувалася за паливо, пояснюючи несплату важким матеріальним становищем, пише Forbes.ua.

У листопаді 2012 року УНГК закупила в "Ріоніту" дві партії природного газу – у цілому 450 млн кубометрів – по 4000 гривень за тисячу кубів, випливає з тексту рішення суду.

До 8 серпня 2013 року – дата подачі "Ріонітом" позову до Госсуду Харкова – УГНК заборгувала 1,8 млрд гривень. Ще приблизно 35 млн гривень, заявлених у позові, – відсотки й збитки "Ріоніту" від інфляції.

На судовому засіданні 21 серпня представник УНГК Васильєва Т.Є. визнала позовні вимоги у повному обсязі. Тоді ж представник УНГК подав до суду відкликання на позов "Ріоніту".

У відкликанні сказано, що УНГК не відмовляється від своїх зобов'язань заплатити за газ, але не може розрахуватися у повному обсязі через важке матеріальне становище, слідує з тексту позову.

Торік УНГК продавала промисловцям газ по 4175-4195 гривень за тисячу кубометрів – на 4-5% дорожче, ніж мала заплатити "Ріоніту".

"Борг, який суд зобов'язав стягнути з УНГК, був утворений компанією до входження її до ГК "ВЕТЕК". Юристи компанії докладаються усіх зусиль для вирішення даної ситуації. Більше того, в "Ріоніту" існують взаємні зобов'язання перед УНГК на порівнянну суму", - йдеться у відповіді прес-служби ВЕТЕК на прохання прокоментувати ситуацію. 

Суд задовольнив вимоги "Ріоніта" у повному обсязі, стягнувши з компанії Курченка 1,83 млрд гривень. 

У "ВЕТЕК" запевнили, що вони завжди відповідають за своїми зобов'язаннями, і дали зрозуміти, що цю суперечку також урегулюють.

При цьому в прес-службі групи Курченка обурилися тим, що "тисячі судів… щодня приймають сотні рішень у боргових справах", а "Форбс" "вибірково" висвітлює цей процес і "упереджено" ставиться до компаній, які входять у ГК "ВЕТЕК".

"Українська нафто-газова компанія" увійшла у групу "ВЕТЕК" у травні 2013 року. Засновник "ВЕТЕК" Курченко близький до сина президента й президентської родини.

Компанію "Ріоніт" заснувала киянка Ірина Списцева у листопаді 2008 року, у 2009 році вона вийшла зі складу засновників, її місце зайняв полтавчанин Євген Палажченко, який на 31 грудня 2011 року залишався єдиним власником компанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування