Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович виступив проти мораторію на забудову Києва

Четвер, 5 вересня 2013, 12:18

Президент Віктор Янукович виступив проти обмеження забудови Києва.

Відповідні пропозиції президента направлені до закону "Про внесення змін до розділу V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо зупинення дії заборони на відведення земельних ділянок".

Як пояснює депутат від "Удару" Віталій Чугунніков раніше Рада ухвалила зміни до закону "Про регулювання містобудівної діяльності", яким зокрема, знімався мораторій на будівництво в межах міст. Під час голосування до законопроекту внесли пункт про продовження дії заборони на виділення землі під будівництво у Києві.

Президент наклав на документ вето та повернув із пропозиціями на доопрацювання.

Янукович зазначає, що "у разі запровадження зазначених змін, зі встановленими для міста Києва обмеженнями, особи, які мають намір здійснити будівництво в межах міста Києва, у тому числі власники і користувачі земельних ділянок, не зможуть реалізувати право, зокрема, на отримання містобудівних умов і обмежень для здійснення будівництва в межах міста Києва".

Президент Віктор Янукович виступив проти обмеження забудови Києва.
Президент Віктор Янукович виступив проти обмеження забудови Києва.
Янукович виступив проти збереження мораторію на забудову Києва
Янукович виступив проти збереження мораторію на забудову Києва

На переконання президента, "пропоновані законом зміни порушують конституційні норми щодо рівності перед законом усіх суб'єктів права власності, забезпечення державою захисту прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальної спрямованості економіки, рівності перед законом усіх громадян, неможливості привілеїв, обмежень за ознаками місця проживання (статті 13, 24 Конституції)".

Він зазначає, що "реалізація положень закону також негативно вплине на економічний розвиток міста Києва, зокрема з питань житлового будівництва, розбудови інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, а також на здійснення столичних функцій".

"Ураховуючи наведене, пропонований законом підхід до регулювання земельних відносин при здійсненні містобудівної діяльності лише на території міста Києва є невиправданим, а отже, зазначені зміни не можуть бути підтримані", - уточнює Янукович.

У свою чергу в "Ударі" заявляють, що "пропозиції президента хоч і мають юридичне підґрунтя, але носять скоріше надуманий характер".

"А насправді президент лобіює інтереси близьких до нього та його оточення забудовників. Ми усі пам’ятаємо хто та як намагався збудувати будинки в історичній частині Києва, і до яких наслідків це мало не призвело", - заявив Чугунніков.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування