Оніщенко поки не знайшов підтвердження реекспортних схем "Roshen"

Четвер, 5 вересня 2013, 16:28

Перевірка не підтвердила підозр про реекспорт продукції української компанії "Roshen" на ринок Росії з третіх країн.

Про це голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко сказав на прес-конференції в Москві, повідомляє "УНІАН".

"Була дана команда Челябінську й Новосибірську з тим, щоб провели перевірку. Поки ті перевірки, які вони проводять, не виявили поставок, незважаючи на заборону. Значить, не ласуни хабаровчани, і вони не доїли ті цукерки, які були завезені раніше. Дай Бог, щоб це було так ", - сказав Оніщенко.

На його думку, такі поставки можна організувати з Казахстану в Новосибірськ і Челябінськ, звідки йдуть товари в Сибір і Зауралля.

Оніщенко нагадав, що коли було прийнято рішення про заборону ввезення цукерок в РФ, не було заборони на їх обіг з метою реалізувати продукцію, вже поставлену на ринок, так як великих запасів не було. Крім цього, не введена заборона на продаж цукерок Липецької фабрики "Roshen" і фабрики компанії в одній з країн Прибалтики, так як до них конкретно питань не було.

Оніщенко розповів, що коли він збирався вилітати з Хабаровська в Благовєщенськ, його в аеропорту пригостили "до болю знайомими цукерками".

"У мене була надія, що там (на етикетці) буде написано Липецьк, але не збулася моя мрія, і мені пояснили, що це ті цукерки (вироблені в Україні), які не встигли продати. Тоді я подумав, чи немає там реекспортних схем", - сказав Онищенко. При цьому він заявив, що сам цукерки не їсть.

Як відомо, голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко підозрює, що Україна намагається налагодити реекспорт цукерок "Roshen" до Росії через Казахстан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування