Посольство Росії звинувачує Литву у тиску на Україну

Четвер, 5 вересня 2013, 16:45

Посольство Росії у Вільнюсі розцінює заяву голови МЗС Литви про тиск Москви на Київ як тиск на Україну.

Про це говориться в коментарі посольства Росії у Вільнюсі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Розцінюємо коментар міністра закордонних справ Литви як спробу натиснути на Україну, з одного боку, і як прагнення негативне вплинути на двосторонні російсько-українські відносини, бажання завадити інтеграційним процесам на євразійському просторі, які поступально розвиваються, – з іншого", - йдеться у ньому.

"Попереджати Росію ні про що не слід. Із Росією необхідно вести шанобливий і рівноправний діалог, що є основою для конструктивної та взаємовигідної співпраці", - заявляє посольство РФ.

У повідомленні зазначається, що "російська сторона не меншою мірою, ніж Литва, поважає вибір українського народу з будь-якого питання, у тому числі й щодо проблематики інтеграції".

Напередодні міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що тиск Росії на Україну у питанні євроінтеграції негативно позначиться на відносинах Євросоюзу та Росії. Литва нині головує в ЄС.

Раніше міністри закордонних справ країн Північної Європи й Балтії на зустрічі у Швеції засудили тиск Росії на Україну й Молдову з метою відмовитися від угод про асоційоване членство і вільну торгівлю з ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування