Опозиція: Долю двох округів має вирішити президент

Четвер, 5 вересня 2013, 17:16

Опозиції в нелегкій дискусії вдалося переконати владу призначити вибори на 15 грудня.

Про це в коментарі "Українській правді" заявив депутат від УДАРу Віталій Ковальчук.

"Ми наголошували на тому, що вибори мали відбутися ще до саміту, але провладна більшість категорично відмовилась розглядати будь–які механізми забезпечення проведення цих виборів до 15 листопада. Тому ми сказали, що необхідно вибирати найближчу дату з моменту сьогоднішнього дня", – пояснив Ковальчук.

"Дискусія була тривала і дуже нелегка, але ми переконали", – додав депутат.

На запитання, що вибори в округах Домбровського і Балоги влада зможе призначити і через свою більшість у ЦВК, Ковальчук нагадав, що ці вибори і так були віддані "на відкуп ЦВК ще з моменту рішення суду".

"Але виникають питання, чому ЦВК досі сама не призначила ці вибори, і за які кошти будуть фінансуватися ці вибори? Там є лише один механізм – резервний фонд Кабінету міністрів", – заявив Ковальчук.

Він також запевнив, що опозиція не допустить будь-яким чином легітимізації  рішень щодо позбавлення мандатів Домбровського і Балоги.

"Можна буде оскаржувати дії ЦВК у суді", – як приклад сказав Ковальчук.

Водночас Віктор Балога зазначив, що ситуацію по виборах у 2 округах має вирішити сам президент.

"Я думаю, що президент сам закрутив це, і було б добре, щоб він це розкрутив правовим шляхом. і щоб з нас не сміялися у світі, бо це бєзпрєдєл з боку президента", – заявив Балога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...