Слідчих, які виявили фальсифікації в окрузі Маркова, допитають у суді

П'ятниця, 6 вересня 2013, 15:07

У справі про позбавлення депутатського мандату Ігоря Маркова суд вирішив допитати слідчих, які виявили понад 6 тисяч фальшивих бюлетенів у 133 виборчому окрузі на парламентських виборах 2012 році.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суддя- оповідач Вищого адміністративного суду Юрій Цвіркун викликав для дачі показань як свідків двох слідчих з особливо важливих справ головного слідчого управління МВС, а також експерта МВС і двох фахівців ЦВК, які досліджували бюлетені на предмет фальсифікації.

У ході слухань позивач Юрій Кармазін, який вимагає позбавити депутатських повноважень Маркова у зв'язку з масовою фальсифікацією на парламентських виборах в окрузі № 133, повідомив, що він звернувся до міліції з вимогою порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації результатів виборів.

На підставі його заяви, в рамках досудового слідства, слідча група МВС у складі 9 осіб виявила факти фальсифікації.

Зокрема, було встановлено, що на користь Маркова було підроблено близько 6,4 тисяч бюлетенів, які були віддані за інших кандидатів у цьому окрузі.

Представник Маркова, адвокат Олександр Казарновський не виключив, що відмітки на бюлетенях були зроблені самими слідчими.

За його словами, Марков у зв'язку з цим подав заяву до Генеральної прокуратури, тому, за словами адвоката, дане судове справа не може розглядатися до розгляду цієї справи Генпрокуратурою.

Як відомо, Марков вважає, що звинувачення його у фальсифікаціях на виборах пов'язані з тим, що він виступає проти євроінтеграції України і не має наміру голосувати за законопроекти, що сприяють підписанню угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Позов про позбавлення мандата Маркова поданий Юрієм Кармазіним і його опонентом в окрузі Олексієм Гончаренко.

Марков виграв вибори в депутати Ради в окрузі № 133 в Одесі.

Він набрав 26,6 % голосів виборців за результатами підрахунку 100 % оброблених протоколів дільничних комісій.

Найближчий його суперник, кандидат від ПР Олексій Гончаренко, набрав 20,46 % голосів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News