Вищий спецсуд засвідчив повну деградацію судової системи - "Батьківщина"

П'ятниця, 6 вересня 2013, 16:19

Захист Юлії Тимошенко буде звертатися до Європейського суду з прав людини через відмову Вищого спеціалізованого суду України передати "газову справу" на перегляд.

Про це йдеться у заяві "Батьківщини" у відповідь на те, що Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив у передачі до Верховного Суду " газової справи" проти Тимошенко для її перегляду та скасування вироку.

"Сьогоднішнє рішення Вищого спецсуду на підставі абсурдних претензій є свідченням повної деградації судової системи", - йдеться у заяві.

"Ми продовжимо судовий захист нашого лідера, оскільки переконані в її невинуватості, і це підтверджує перше рішення Європейського суду з прав людини. Але нам, як і мільйонам наших співвітчизників, зрозуміло, що правди в наших судах не знайдеш", - запевняє "Батьківщина".

"Ми будемо знову звертатися до ЄСПЛ та Комітету міністрів Ради Європи і після нашого приходу до влади зробимо усе можливе для побудови справедливої судової системи, де кожен простий українець зможе захистити свої права", - обіцяє партія.

У заяві уточнюється, що Вищий спецсуд вказував захисту Тимошенко лише на один недолік подання – "не надання офіційної інформації щодо того, що рішення Європейського суду з прав людини набуло статусу остаточного", і цей недолік виправили ще 9 серпня.

А у повідомленні, яке зараз розміщено на сайті Вищого спецсуду, "висловлюються нові, абсолютно надумані претензії, які нібито не дають можливість продовжити процедуру перегляду справи Юлії Тимошенко у Верховному Суді", обурюються в партії.

При цьому "юристи не отримали жодного повідомлення про рішення Вищого спецсуду, як це мало би бути за процедурою", наголошується в заяві.

"Вищий спеціалізований суд нібито не задовольнила якість перекладу рішення Європейського суду з прав людини у справі Юлії Тимошенко. Але надання перекладу взагалі не передбачене законом. Згідно із законодавством, Вищий спеціалізований суд має працювати з оригіналом рішення, який було захистом надано", - наголошує "Батьківщина".

"Інша причина, на яку посилаються судді, - нібито рішення по незаконному арешту Юлії Тимошенко не має ніякого відношення до всієї так званої газової справи. Такий підхід не витримує жодної критики. Адже Європейський суд з прав людини встановив, що суддя Кірєєв та прокурори під час розгляду газової справи діяли свавільно, порушуючи старий КПК", - зазначається в заяві.

"А відтак це свідчить про те, що рішення приймав упереджений суддя за участю упереджених прокурорів. Це є, у свою чергу, беззаперечною підставою для скасування судового вироку у цій справі", - переконані в партії.

На думку соратників Тимошенко, українська судова система знову продемонструвала "абсолютну залежність від нинішньої влади та наочно підтвердила політичну мотивацію судового вироку" екс-прем’єру.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування