У Росії - "день тиші" перед виборами. У Навального заявляють про провокації

Субота, 7 вересня 2013, 14:20

Напередодні виборів в Росії у штабі одного з кандидатів на пост мера Москви - опозиціонера Олексія Навального - заявляють про провокації. 

Так, у штабі заявляють, що отримують багато інформації "про масове розклеювання підроблених агітматеріалів за Навального в метро, на транспортних засобах, на стовпах і в під'їздах".

"Штаб не має жодного стосунку до випадків розклеювання підроблених листівок на дверях будинків, транспорті і пам'ятниках Москви. Ми вважаємо дані дії провокацією, спрямованою на дискредитацію нашої політичної активності і на озлоблення москвичів по відношенню до нашого кандидата, які будуть стикатися з незаконною агітпродукцією нібито від нашого імені" , - зазначають у штабі Навального.

"Ми припускаємо, що дана провокація здійснюється за замовленням наших суперників, і ймовірно - штабу Собяніна, оскільки масовий та швидкий характер розклеювання матеріалів по всій Москві свідчить про залучення серйозного адмінресурсу", - підкреслюється в офіційній заяві.

У штабі Навального заявляють про провокації перед днем ​​голосування. Фото - maxkatz.livejournal.com
У штабі Навального заявляють про провокації перед днем ​​голосування. Фото - maxkatz.livejournal.com

"Віддруковані великі тиражі наклейок, схожих на наші, також з наших кубів вкрадено багато матеріалів, все це розклеюється в місті так, щоб мало вигляд вандалізму та засмучувало перехожих. Також є повідомлення, що вночі поїзди метро були заклеєні наклейками", - наголошується у повідомленні Ситуаційного центру з провокацій в "день тиші".

Жителів просять повідомляти адреси, де відбувається "щось не те, а також про тактику представників мерії, які це роблять". Також пропонується "всім вийти на вулицю , ... і здерти всі провокаційні наклейки, а якщо побачите провокаторів , то викликати поліцію".

Як відомо, в день перед виборами згідно закону заборонено будь-яку агітацію та політичну рекламу,  щоб виборці могли в спокійній обстановці остаточно визначитися зі своїм вибором.

У Єдиний день голосування 8 вересня у 80 регіонах Росії відбудеться близько 7 тисяч виборів.

Разом з тим вперше за останні роки прямі вибори мера пройдуть у Москві. Фаворитом перегонів за мерське крісло вважають Сергія Собяніна. Другий за популярністю - опозиціонер Олексій Навальний. Крім того на пост мера столиці РФ претендують кандидати від комуністів, ЛДПР, "Яблука" та " Справедливої Росії".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування