У Перській затоці чекають, коли Америка вдарить по Сирії

Субота, 7 вересня 2013, 22:02

Арабські монархії Перської затоки заявили про підтримку "міжнародних стримуючих заходів" проти уряду Сирії.

Про це йдеться в заяві генерального секретаря Ради співробітництва арабських держав Перської затоки Абдель Латиф аз-Зіян, передає "РІА "Новости".

"Сирійський режим несе всю повноту відповідальності за те, що відбувається в Сирії, оскільки відкинув всі ініціативи (в т.ч. арабські) щодо врегулювання в цій країні, і продовжує вбивати і руйнувати, застосовуючи заборонену хімічну зброю, жертвами якої стали сотні людей", - наголошується в заяві.

У документі також наголошується, що арабські монархії Перської затоки "підтримують міжнародні заходи для стримування сирійського режиму". При цьому у заяві не уточнюється, про які саме заходи йдеться.

Також монархії закликають міжнародне співтовариство "негайно втрутитися і врятувати сирійський народ від свавілля режиму".

Нагадаємо , раніше в США заявили про підготовку військової операції проти Сирії в обхід Ради безпеки ООН.

З початку конфлікту в Сирії в 2011 році ряд країн Перської затоки відкрито підтримують сирійську опозицію, в тому числі збройні угруповання, що протистоять урядовим військам.

Створена у 1981 році Рада співробітництва арабських держав об'єднує 6 монархій Перської затоки: Бахрейн, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман і Саудівську Аравію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...