Симоненко вибачився, що не пустив ЗМІ на "референдум"

Неділя, 8 вересня 2013, 22:50

Обмеження допуску журналістів на збори щодо проведення всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу пов'язані з міркуваннями безпеки.

Про це заявив лідер Компартії Петро Симоненко, повідомляє "Укрінформ".

"Враховуючи, в яких умовах ми проводили цей захід і що постійно погрожують народу, затикаючи рота і не допускаючи проведення цих зборів, ми обмежили акредитацію і закрили її у четвер, розуміючи, що нам потрібно забезпечити порядок і безпеку учасників", - пояснив Симоненко.

"Сподіваюся, ви, журналісти, розумієте, що таке безпека людей, тому прошу не ображатися на нас", - додав лідер КПУ.

Також Симоненко зазначив, що вибір стадіону "Спартак" для проведення зборів був зумовлений виключно бажанням організаторів заощадити.

"Вартість оренди в приміщенні палацу "Україна" коштує 250 тисяч, а у виставкових павільйонах оренда квадратного метра - 30 євро. Тому ми вирішили що будемо проводити збори на стадіоні, оскільки це в десятки разів дешевше", - сказав він.

Нагадаємо, 8 вересня на території стадіону "Спартак" відбулися збори громадян щодо всеукраїнського референдуму.

"Журналістів, які зібралися перед стадіоном, на територію не пустили", - повідомила громадська активістка Наталія Соколенко.  За її словами, мотивують це тим, що представники ЗМІ не мають відповідної акредитації. З приводу  перешкоджання журналістській діяльності представники викликали міліцію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування