Помічники депутатів відпочивають за держкошт частіше за чинних депутатів

Понеділок, 9 вересня 2013, 17:04

У 4-х депутатських санаторіях, які фінансуються з бюджету, відпочивають переважно помічники депутатів та колишні народні депутати.

Про це свідчить статистика, яку надав апарат Верховної Ради у відповідь на інформаційний запит, пише журналіст Сергій Андрушко у блозі на "Українській правді".

Імена та прізвища помічників та усіх депутатів, які відпочили коштом платників податків, апарат Верховної Ради не надає. Причина відмови – інформація не узагальнена і аналітично не оброблена, йдеться у матеріалі у рамках кампанії руху "Чесно".

За даними Андрушка, серед цих депутатів – екс-спікер Володимир Литвин, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов та комуніст Олександр Голуб.

Цього року Єфремов провів у "нижній Ореанді" 8 днів. Литвин відпочивав у парламентському санаторії 13 днів цього літа, а Голуб – 23. Кожен із них відповів на запитання, навіщо потрібні парламентські санаторії.

За останні 3 роки у парламентських санаторіях відпочило 407 колишніх депутатів, 271 помічник депутата і 215 чинних парламентарів. За серпень цього року інформація відсутня.

Офіційна статистика від апарату ВР, отримана завдяки інформаційному запиту.
Офіційна статистика від апарату ВР, отримана завдяки інформаційному запиту.

Найпопулярніше місце для пільгового відпочинку серед усіх колишніх і чинних депутатів та їхніх помічників – санаторій "Дюльбер" у Криму: за 3 роки (не враховуючи серпень цього року) там відпочило 611 представників цих категорій, із них – 118 чинних депутатів.

Вартість відпочинку у "Дюльбер" залежно від сезону та номеру коливається від 400 до 1200 грн за добу. Депутатам і їхнім помічникам відпочинок оплачує держбюджет.

Далі за популярністю йде санаторій "Нижня Ореанда": там відпочили за вказаний період 242 парламентських і долучених до парламенту осіб.

Для порівняння, в оздоровчому комплексі "Затока" (Херсонська область) за 3 роки відпочив лише один помічник народного депутата.

Український парламент також утримує для відпочинку депутатів пансіонат матері і дитини "Таврійські Зорі" у Херсонській області. Утім, відповідно до наданої статистики, за останні 3 роки жоден народний депутат не відпочив там, але відпочили 33 помічники парламентарів.

Апарат Верховної Ради інформував, що цього року на утримання 4 санаторіїв парламенту підуть 88 млн. грн.

Для порівняння: цього року на лікування онкохворих дітей за кордоном, завдяки змінам у бюджеті, виділять 50 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...