Документи щодо референдуму до ЦВК передадуть пізніше середи - Симоненко

Понеділок, 9 вересня 2013, 21:53

Документи для реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до Митного союзу, затвердженої на зборах громадян 8 вересня, будуть передані до Центрвиборчкому не пізніше 11 вересня.

Про це повідомив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в ефірі 5 каналу.

"Завтра, я думаю, або, в крайньому випадку, в середу ми передамо документи на розгляд до ЦВК", - сказав він.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера зазначив, що ЦВК буде розглядати в комплексі ці документи, в тому числі і ухвалу Окружного адмінсуду Києва про заборону на присутність на цих зборах членів ЦВК.

"Я думаю, мені було б недоречно говорити за всю ЦВК і розписуватися, як комісія кваліфікує цей захід - надійдуть документи, і я думаю, ми тоді дуже уважно розглянемо їх з точки зору відповідності Конституції, закону про всеукраїнський референдум, іншим законодавчим актам України, позиції Конституційного суду в багатьох рішеннях. Думаю, в тому числі предметом дослідження будуть ухвали Окружного адмінсуду Києва", - сказав він.

"Хочемо ми чи ні, але повинні все це в комплексі, досить детально дослідити", - додав заступник голови ЦВК, пише Інтерфакс-Україна.

Коментуючи присутність на зборах члена ЦВК Юрія Донченка, Магера підкреслив, що Донченко в інтерв'ю ЗМІ сам акцентував, що був там як громадянин України.

При цьому Магера підкреслив, що відповідно до закону про всеукраїнський референдум, член ЦВК повинен бути присутнім на зборах громадян з проведення всеукраїнського референдуму, щоб засвідчити факт проведення таких зборів.

За його словами, вперше в законі чітко виписані функції членів ЦВК, оскільки раніше передбачалося, що вони лише повинні були бути присутніми на таких зборах.

Як відомо, у неділю Компартія організувала і провела збори з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про приєднання України до Митного союзу.

Раніше повідомлялося, що 6 вересня Окружний адмінсуд Києва заборонив ЦВК надсилати свого представника на збори ініціативної групи щодо проведення Компартією референдуму про вступ до ЄврАзЕС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News