Спікер Держдуми: Москва не тисне на Київ, а просто описує вигоди

Вівторок, 1 жовтня 2013, 14:28

Росія не чинить жодного тиску на Україну та інші держави СНД.

Із такою заявою виступив спікер Держдуми Сергій Наришкін у вівторок у Страсбурзі з трибуни ПАРЄ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Росія ніякого тиску на них не здійснює. Єдине - ми маємо право, і ми цим правом користуємося - представляємо порівняльну інформацію", - сказав спікер, відповідаючи на запитання одного з членів ПАРЄ, щодо тиску Росії на Україну, Молдавію і Вірменію.

Зокрема, депутат від групи народників сказав, що Росія вживає заходів для перешкоджання вступу України в ЄС.

Спікер Держдуми Сергій Наришкін. Фото Володимира Ар`єва
Спікер Держдуми Сергій Наришкін. Фото Володимира Ар`єва

У цьому зв'язку Наришкін зауважив, що Росія користується своїм правом представляти інформацію про те, які вигоди має Україна та інші країни від вступу до Митного Союзу, а також які наслідки можуть настати у разі асоційованого членства в ЄС.

"Яке б угоду Україна не підписала, куди б вона не вступила, ми все одно будемо турбуватися за них і переживати - там живуть наші брати і сестри", - підкреслив спікер.

Він запевнив, що всі названі держави є суверенними і право рішення залишається за ними.

У свою чергу депутат від "Батькивщіни" Володимир Ар'єв, який також перебуває на сесії ПАРЄ, у своєму Facebook написав, що "Росія намагається проштовхнути через ПАРЄ зміну принципів моніторингу".

Спікер Держдуми запевняє, що Москва не тисне на Київ
Спікер Держдуми запевняє, що Москва не тисне на Київ

"Зараз виступає Наришкін, він про це говорить прямо. Тобто, РФ намагається позбутися процедури моніторингу, використовуючи невдоволення інших країн, що знаходяться під цією процедурою. А це - перевірка відповідності принципам Ради Європи. Очевидно, РФ не хоче щоб її перевіряли, але вперто демонструє помилковий путінський підхід - замість вимог позбутися контролю", - зазначив він.

"Наришкін щойно збрехав ПАРЄ, що РФ ніяк не тисне на Україну перед підписанням угоди про асоціацію з ЄС. Але пообіцяв - навіть якщо Україна підпише асоціацію, Росія Україну так просто не забуде", - додав Ар'єв Twitter.

Росія Україну так просто не забуде
Росія Україну так просто не забуде

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування