Янукович запустив ракету і пообіцяв купувати українську зброю

Вівторок, 1 жовтня 2013, 15:13

Україна скоро перейде повністю на контрактну армію і побудує мобільні і добре оснащені війська.

Про це заявив Президент Віктор Янукович під час відвідин Міжнародного центру миротворчості і безпеки Академії сухопутних військ на Яворівському полігоні, повідомляє його прес-служба.

Януковичу дали запустити таку ракету. Фото: прес-служби Президента
Януковичу дали запустити таку ракету. Фото: прес-служби АП

Віктор Янукович нагадав, що на початку вересня він затвердив програму реформування і розвитку армії, згідно з якою армія перейде на повністю на контрактну форму.

"Наша мета - побудувати мобільні, добре оснащені та підготовлені Збройні Сили, спроможні адекватно реагувати на сучасні загрози національній безпеці у воєнній сфері", - сказав Янукович.За словами президента, військова реформа передбачає суттєве підвищення боєздатності Збройних Сил вже у найближчій перспективі.

Крім того, він наголосив, що для зміцнення бойового потенціалу Збройних Сил заплановано провести модернізацію озброєння та військової техніки, закупівлю її новітніх зразків.

"І пріоритет буде віддано виробам вітчизняної військової промисловості, якість яких відповідає сучасним світовим стандартам", - заявив Янукович.

Янукович пообіцяв купувати українську зброю. Фото: прес-служби Президента
Янукович пообіцяв військовим покращення. Фото: прес-служби АП

"Ми чітко усвідомлюємо, що основа сучасної армії - це не озброєння, при всій його важливості, а, насамперед, офіцери, сержанти і солдати", - пояснив він.Пообіцяв Янукович військовим і покращення матеріального забезпечення.

Януковичу влаштували конфлікт на кордоні. Фото: прес-служби президента
Януковичу влаштували "конфлікт на кордоні". Фото: прес-служби АП

Янукович спостерігав демонстраційне тактичне навчання із залученням підрозділів Сухопутних військ та Повітряних Сил Збройних Сил України.

 У цілому в навчанні берали участь близько 1700 військовослужбовців, майже 400 одиниць різноманітних зразків озброєння та військової техніки. Метою навчань, була ліквідація конфліктної ситуації, яка виникає на державному кордоні.

На початку навчань Янукович здійснив пуски протитанкових керованих ракет "СТУГНА-П". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування