Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет Ради просить міліцію забезпечити покази "Відкритого доступу"

Середа, 2 жовтня 2013, 15:09

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова закликав міліцію забезпечити публічність розслідування кримінальних виробництв за фактом зриву показу "Відкритий доступ" в Черкасах і Києві.

Рішення звернутися до правоохоронних органів з даного приводу було прийнято на засіданні комітету одноголосно в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Від правоохоронних органів також вимагають провести судове розслідування, що стосується перевищення повноважень оперативного співробітника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Печерського райуправління столичної міліції Андрієм Лапко і притягнути його до дисциплінарної відповідальності .

Також комітет вимагає гарантувати безпеку організаторам показу і глядачам під час наступних презентацій "Відкритого доступу" в українських містах .

Як зазначив керівник парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, якщо буде необхідність, то дане питання про перепони, які влаштовують при перегляді фільму "Відкритий доступ" в Україні, буде розглянуто на наступному засіданні комітету.

27 вересня перед початком показу альманаху "Відкритий доступ" до зали кінотеатру "Кінопанорама" організовано завели близько 30 осіб, ззовні схожих на безпритульних. Вони були нетверезі, курили та кричали у приміщенні.

Кожен з них мав на собі роздрукований на звичайному принтері бейдж з написом "Преса". Коли прибули міліціонери, щоб вивести цих людей із зали, хтось кинув димові шашки.

Зривом показу фільму "Відкритий доступ" керував співробітник столичного УБОЗу. Проте міліція запевняє, що він є співробітником органів, але зривом не керував.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування