Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

За мітинги під Київрадою наштампували 4 справи і 5 протоколів

Середа, 2 жовтня 2013, 17:32

Чотири кримінальні провадження відкрито у зв'язку з подіями, що відбулися в середу вранці під будівлею Київської міськадміністрації за заявами депутатів і міліціонерів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Одне кримінальне провадження відкрито прокуратурою Шевченківського району за заявою народних депутатів з перешкоджання їхній законній діяльності (ч. 1 ст. 351 КК).

Ще два кримінальних провадження відкрито за заявами працівників міліції у зв'язку з чиненням їм опору (ч. 2 ст. 342 КК).

Крім того, одне провадження розслідується за фактом грубого порушення громадського порядку - хуліганства (ч. 1, ст. 296).

Розслідуванням цих трьох кримінальних проваджень займається Шевченківське райуправління міліції.

Крім того, в прокуратурі нагадали, що у провадженні міліції Шевченківського району перебувають ще 5 протоколів, складених стосовно учасників акції за адміністративні порушення - дрібні хуліганства.

Повноваження Київради офіційно закінчилися 2 червня.

Депутати від опозиційних фракції Верховної Ради у середу прийшли під Київраду з метою заблокувати нелегітимну роботу. Проте приміщення ради було оточене щільним кордоном "Беркуту". Під час сутичок був застосований сльозогінний газ.

При цьому опозиція, яка мітингувала під Київрадою і намагалася увірватися до будівлі, станом на 10:50 свою акцію завершила.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування