Журналісти вийшли під Раду з вимогою розширити доступ до інформації

Понеділок, 21 жовтня 2013, 13:31

Журналісти та громадські активісти провели акцію з вимогою прийняття Верховною Радою законопроекту щодо розширення дії закону "Про доступ до публічної інформації".

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" з-під приміщення комітетів Верховної Ради, де відбулась публічна акція протесту.

Біля двох сотень журналістів та громадських діячів виступили з вимогою до народних депутатів, які в цей час брали участь у погоджувальній раді голів фракції та парламентських комітетів, внести в порядок денний Верховної Ради законопроект №0947, який сприятиме повноцінній реалізації законодавства "Про доступ до публічної інформації".

Розгляд законопроекту, на підтримку якого неодноразово висловлювалися українські громадські організації, журналісти та провідні міжнародні організації у сфері протидії корупції та свободи слова (Access Info Europe, ARTICLE 19, Transparency International та Centre for Law and Democracy), на думку журналістів, штучно затягується.

Він був двічі знятий з розгляду пленарного засідання Верховної Ради без жодного пояснення після попереднього узгодження на погоджувальній раді (4 липня та 4 вересня).

Законопроект був розроблений громадськими експертами у травні 2011 року, внесений на розгляд парламенту урядом у травні 2012 року та прийнятий у першому читанні у вересні 2012 року.

Проект закону 0947 передбачає внесення змін до 4 кодексів та 53 законів з метою приведення їх у відповідність до нових інформаційних законів, що набули чинності в травні 2011 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування