Керівництво Євросоюзу: українська влада має вирішити все, і питання Тимошенко

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 15:55

Українська влада має вирішити усі проблеми, зокрема і ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, для того, щоб угоду про асоціацію було підписано у Вільнюсі.

Із такою заявою виступило керівництво Євросоюзу - президент Ради ЄС Герман ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу у п'ятницю в Брюсселі на прес-конференції після завершення саміту ЄС.

"Ми зробимо важливий крок з Україною, підписавши Угоду про асоціацію у Вільнюсі. Українське керівництво знає, що має бути зроблено", - заявив Ромпей.

Відповідаючи на запитання про ситуацію з Тимошенко, президент Ради ЄС знову підтвердив позицію Брюсселя, що "нам потрібно рішення з цього питання".

У цьому зв'язку він закликав українське керівництво знайти рішення разом із місією екс-президентів Пета Кокса та Александра Кваснєвського, оскільки "це - найкращий спосіб вирішення проблем, що дозволить зробити можливим підписання Угоди про асоціацію".

У свою чергу Баррозу також вважає, що підписання Угоди про асоціацію може бути "справжньою історичною подією".

Він нагадав присутнім, що лідери ЄС кілька разів зустрічалися з президентом України Віктором Януковичем і чітко продемонстрували, що "будемо дотримуватися своїх зобов'язань, якщо Україна буде дотримуватися своїх".

Він також підтвердив, що Україна все ще має вирішити ситуацію з Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування