Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура попросила поліцію США допитати рідних Мельника

Четвер, 3 жовтня 2013, 10:18

Американські поліцейські допитають родичів біглого екс-ректора Податкової академії Петра Мельника у Каліфорнії на прохання Генпрокуратури України.

Про це повідомила заступник генпрокурора Лілія Фролова, передають "Вести".

Раніше в ГПУ повідомляли, що Мельник ховається в містечку Сан-Маркос у Каліфорнії, неподалік від якого живуть його старша дочка Олена і колишня дружина Алла.

"Генпрокуратура вже направила у Штати два міжнародно-правових запити по справі Мельника", - розповіла заступник генпрокурора.

"Першим ми просили надати інформацію, як екс-ректор потрапив на територію США, з яким паспортом в'їхав і пр. Крім того, просимо провести допит родичів Мельника, які давно вже стали громадянами США. Зазвичай для цього українські слідчі складають ряд питань для американської поліції. Потім вона надішле нам їх відповіді", - уточнила Фролова.

У другому дорученні прокуратура просить видати Мельника Україні на умовах взаємності.

Тобто, якщо навіть між нашими країнами немає домовленості про екстрадицію, країна, де виявили злочинця, може видати його на батьківщину, щоб він там постав перед судом.

"Ми не можемо встановлювати терміни відповідей американській стороні або іншій країні в такій ситуації. Вони отримали запити, а нам залишається тільки чекати", - кажуть нам у прес-службі ГПУ.

27 липня міліція затримала керівника університету податкової служби за підозрою в отриманні 120 тисяч гривень хабара.

Співробітники міліції наділи 7 серпня електронний пристрій стеження на Мельника, поміщеного за рішенням суду під домашній арешт, проте пізніше він позбувся електронного браслета і втік.

14 серпня МВС оголосило Мельника в міжнародний розшук.

На даний момент Мельник перебуває у США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування