Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія каже Україні, що "всидіти на двох митних стільцях" не вдасться

Четвер, 3 жовтня 2013, 10:19

Росія і ЄС пояснюють Києву, що брати участь у двох митних союзах не можна.

Про це розповів постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов у Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він заявив, що рішення, в яких регіональних об'єднаннях повинна брати участь Україна, мають приймати українцям .

"Ми лише вважаємо своїм обов'язком дати реальну картину, тому що виникає дуже багато різних домислів, ілюзорних схем із серії" як всидіти на двох стільцях". Ми пояснюємо, що час для ілюзій, напевно, добігає кінця", - заявив дипломат.

За його словами, брати участь у двох митних союзах не можна, тому що мати в рамках одного союзу одні мита, а в рамках іншого - інші, неможливо.

"Треба сказати, що наші партнери в Євросоюзі це прекрасно розуміють, і якраз ось цей аргумент на адресу Києва звучить і від нас, і від них. Як він сприймається в Києві - інше питання", - зазначив Чижов.

Він вказав на те, що угода про асоціацію з ЄС передбачає певні юридичні зобов'язання.

Російський дипломат підкреслив , що "перенесення нормативної бази ЄС не тільки на взаємини з Україною, а й на національне законодавство створить непереборні перешкоди на шляху її вступу до Митного союзу і створить практичні перешкоди для подальшої реалізації нашої співпраці, в тому числі на двосторонній основі".

"І коли я кажу про двосторонні відносини, я вже маю на увазі відносини Митного союзу з Україною", - уточнив Чижов.

У той же час він заявив, що Росія "ніколи не була проти співпраці аж до стратегічного партнерства між Україною або іншими країнами пострадянського простору і Євросоюзом, вона сама є стратегічним партнером Євросоюзу".

Але, на думку Чижова, наближення до підписання угоди про асоціацію з ЄС - це наближення процесу до точки неповернення.

"Я розумію, звичайно, що навіть якщо цю угоду (яка ще, можливо, і не готова до підписання) все ж підпишуть наприкінці листопада у Вільнюсі, то має бути ще ратифікація, причому в усіх національних парламентах держав Європейського союзу", - заявив дипломат.

"Так що це ще не кінець історії. Але вектор розвитку України та її економіки буде вимальовуватися досить чітко" , - вважає російський постпред при ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування