Україна ще вільна в інтернеті, але погіршила результат – Freedom House

Четвер, 3 жовтня 2013, 11:30

Україна залишається у списку країн з вільним інтернетом і посідає 16 сходинку з 17 країн.

Такими є результати дослідження Freedom House "Свобода Інтернету" за 2013 рік.

В цьому році, згідно з дослідженням, Україна отримала 28 балів, у 2012 кількість балів становила – 27, що було кращим результатом.

Замикає список країн з вільним інтернетом Вірменія.

клікніть для збільшення 
 

Серед країн колишнього СРСР за свободою інтернету Україна поступається лише Грузії.

У доповіді за попередній рік Україна посідала 12 сходинку з 14 країн з вільним інтернетом і обганяла в тому числі Грузію.

"Хоч Україна і не зробила істотного прогресу у використанні інтернет та цифрових технологій для посилення її громадянського суспільства за останні роки, громадяни України насолоджуються безперешкодним доступом до інтернету", - сказано у прес-релізі.

У звіті за 2013 рік вказується на 14 випадків порушення прав користувачів. Серед фактів порушення прав вказується побиття журналіста Мустафи Найєма охоронцями одного з регіоналів у серпні 2012 року.

До того ж під час парламентських виборів в жовтні 2012 року були численні DDoS  атака проти сайтів, які моніторили вибори, та сайтів опозиції.

У доповіді також зазначають, що в Україні триває дискусія щодо введення реєстрації для онлайн-медіа.

"Є думка, що реєстрація надала б додаткові механізми для захисту журналістів, однак інші спростовують це твердження і вважають, що будь-яка форма реєстрації перешкоджатиме свободі преси та свободі інтернету."

Крім того, у доповіді згадується конфлікт депутата Володимира Ландика із виданням Лівий берег, в результаті якого головред видання Соня Кошкіна виїхала закордон, посилаючись на тиск.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...