Деякі члени "Фронту змін" у парламенті готуються створити власну політсилу

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 11:43

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Павелко написав відкритий лист главі фракції Арсенію Яценюку з пропозицією визнати помилкою реорганізацію "Фронту змін" і створити правонаступницю цієї партії.

Заява колишнього голови "Фронту змін" у Дніпропетровській області була оприлюднена 3 жовтня.

Як відомо, у червні 2013 року після з'їзду партії "Фронт змін" було оприлюднене рішення про об’єднання з ВО "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту змін" до ВО "Батьківщина".

"Шановний Арсенію Петровичу, ми повинні визнати помилкою ліквідацію "ФЗ" та зберегти нашу політичну команду. Для цього ми пропонуємо створити нову партію – правонаступницю "Фронту змін". При цьому вважаємо за не обхідне будувати партнерські стосунки з усіма опозиційними силами, і в першу чергу з "Батьківщиною" в рамках єдиної демократичної коаліції", - йдеться у листі Павелка.

Цю заяву у себе на Facebook підтримав інший депутат від "Батьківщини" Володимир Полочанінов.

В інтерв'ю Forbes він заявив, що протягом року з Яценюком обговорювалося питання про те, що "Фронт змін" ліквідовувати не варто. "Але ми не були почуті", - сказав Полочанінов.

На запитання "Ви розглядаєте можливість створення в парламенті власної групи?", він відповів: "На наступний понеділок, 7 жовтня, ми плануємо зустріч з журналістами… Там ми зможемо говорити про це детальніше".

Депутат не сказав, як називатиметься нова партія, а щодо її фінансування зазначив: "Місцеві організації "ФЗ" завжди фінансували свою діяльність самі. Тож в фінансовому питанні для нас нічого не змінилося. Жодних фінансових трат у нас не передбачається – бордів, телереклами из нами ви не побачите".

Відкрите звернення до Яценюка 3 жовтня написали також депутати місцевих рад всіх рівнів Дніпропетровської та Запорізької областей, обраних від "ФЗ". В ньому лідера опозиції попросили відновити роботу "Фронту змін" та очолити його.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування