Азаров розказав про успіхи у подготовці до саміту ЄС, та Митний союз теж не забув

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 12:59

Кабмін закінчив економічний аналіз усіх можливих наслідків створення Зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров під час зустрічі з членами моніторингової місії Європарламенту - екс-президентом Польщі Александром Кваснєвським та колишнім президентом ЄП Патом Коксом, повідомляє урядовий портал.

За словами керівника Кабміну, підготовка України до Вільнюського саміту "Східного партнерства", під час якого планується підписання Угоди про асоціацію та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, відбувається "відповідно до тих планів, які ми узгоджували з Єврокомісією".

Водночас, за інформацією прес-служби уряду, Мінекономрозвитку вже розробило план-графік розгляду на засіданнях уряду угод Митного союзу, до яких могла б приєднатися Україна.

Зокрема, Кабмін підтримав в цілому пропозицію щодо можливості приєднання до угоди про проведення узгодженої політики в області технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів.

Уряд доручив Мінекономрозвитку разом з Міністерством закордонних справ поінформувати про це Євразійську економічну комісію та започаткувати з нею проведення відповідних консультацій щодо можливості приєднання України до вказаної угоди, а також інших міжнародних документів Митного союзу, які не суперечать чинному українському законодавству і узятим країною на себе міжнародним зобов’язанням.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування