Від перестановки Кузьміна нічого не змінюється – захист Тимошенко

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 13:30

Переведення колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна на роботу заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони ніяк не впливає на справи стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Так стверджує її захисник Сергій Власенко.

"Це переведення ніяк не впливає. Переслідуваннями Юлії Володимирівни займався ні Кузьмін, ні Пшонка (генпрокурор України), ні якісь слідчі. Ці рішення приймали не ці люди. Якщо є у Віктора Януковича (президента) політична воля припинити політичні репресії, вони будуть припинені...", - зазначив він.

"Якщо немає у Віктора Януковича політичної волі припинити політичні репресії, значить вони не будуть припинені, і неважливо, чиїми руками вони проводитимуться", - продовжив Власенко.

Він зазначив, що з його точки зору Кузьміну не місце в правоохоронних органах.

"Ця людина без моралі, без принципів, без совісті, без знань. Я вважаю, що він не має права ухвалювати рішення, які вирішують долі людей", - вважає захисник екс-прем'єра.

Разом з тим, Власенко висловив переконання, що переведення Кузьміна на роботу в РНБО є його відправкою у "політичний відстійник".

"Те, що його відправили в політичний відстійник, а робота в РНБО - це політичний відстійник, - це свідчення оцінки його роботи з боку влади. Йому не місце в правоохоронних органах", - заявив захисник Тимошенко.

"Сьогодні будь-який суддя, будь-який прокурор буде виконувати команди Віктора Януковича, але Кузьмін це робив особливо цинічно, нахабно і жорстко він виконував ті команди, які отримував. Він виконавець справ щодо Юлії Тимошенко, замовник цих справ - Віктор Янукович", - підкреслив Власенко.

Як відомо, 4 жовтня Янукович призначив Кузьміна заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...