Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінюст більше не хоче користуватися чужими програмами для держреєстрів

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 14:52

Мінюст поміняє програмне забезпечення державних реєстрів, яке на 100% буде належати державі.

Про це повідомив на прес-конференції глава Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона, передає ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, можливість пошкодження маршрутизації реєстрів була із самого початку закладена розроблювачами ПЗ.

"Сьогодні ми дуже серйозно замислюємося над зміною ПЗ й розробників, щоб не допустити можливості будь-якого шантажу або будь-якого або збою в роботі всіх наших держреєстрів", - сказав він.

"Ми сьогодні виступаємо за те, щоб держава була власником усього ПЗ, яке буде встановлено для ведення всіх держреєстрів", - сказав він.

Чиновник також підкреслив, що поки триває робота над нинішнім програмним забезпеченням і всі процеси контролюються фахівцями мінюсту й правоохоронних органів.

Відповідаючи на запитання, коли може бути замінене програмне забезпечення, Ворона зазначив, що це може відбутися найближчим часом.

"Ми робимо все необхідне, для того щоб перестати користуватися чужим ПЗ", - зазначив він.

Нагадаємо, 1 жовтня, на невизначений строк була припинена робота єдиних і державних реєстрів, які перебувають у віданні держпідприємства Інформаційний центр Міністерства юстиції.

У міністерстві пов'язують проблеми у функціонуванні Єдиних і Державних реєстрів України з результатами аудита й виявлення причетності низки бізнесменів і посадових осіб до незаконних дій. 

За даними Мінюсту, сьогодні, 4 жовтня, станом на 11 годину ранку, робота Державної виконавчої й Державної реєстраційної служб повністю відновлена. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування