Головного по реєстрах підприємств звільнили

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 15:16

Глава Укрдержреєстру Дмитро Ворона звільнив начальника "Інформаційного реєстраційного центру", який веде єдиний реєстр підприємств і організацій.

Про це він повідомив на прес-конференції, пише "Дело".

Ворона розповів, що на момент ситуації зі збоями в роботі єдиних і державних реєстрів, які веде "Інформаційний центр" Міністерства юстиції (Держінформ'юст), кожен місяць розробникам програмного забезпечення виплачувалося 10 мільйонів гривень.

При цьому фонд зарплати співробітників "Інформаційного центру" становить 3 мільйони гривень, що у три рази менше роялті власників програмного забезпечення.

Після цього випадку фахівці Укрдержреєстру перевірили, яка ситуація у їх Інформаційному реєстраційному центрі. Виявилося, що у їх відомстві подібна ситуація з виплатою роялті.

"Був відразу ж звільнений керівник цього підприємства", - повідомив глава Укрдержреєстру.

На питання, яким був офіційний привід для звільнення, Ворона заявив, що "директор допустив фінансові збитки на підприємстві".

Також глава Укрдержреєстру попередив усіх, хто захоче повторити ситуацію з Держінформ'юстом: "Керівництво Укрдержреєстру та Міністерства юстиції будуть жорстко реагувати на будь-які спроби блокування роботи держреєстрів. Відповідальність буде неминучою".

До останнього часу начальником "Інформаційного реєстраційного центру" був Юрій Кирик. Тепер підприємство очолив Олексій Зелівьянскій.

1 жовтня на сайті Мін'юсту з'явилося повідомлення, що доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі міністерства буде тимчасово неможливим через технічні проблеми.

Зміна керівництва Госинформюста призвела до призупинення роботи держреєстрів, на відновлення якої було потрібно декілька днів. Тим часом реєстри, адміністратором яких було ІРЦ, працювали без збоїв.

У четвер колектив Держінформюсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...