Лавринович зайнявся суддею, причетним до "криміналу" навколо "Глобусу"

Субота, 5 жовтня 2013, 17:06

Вища рада юстиції розпочала перевірку відомостей про наявність у діях судді Солом'янського райсуду Києва Тараса Оксюти ознак порушення присяги в контексті зміни керівництва торгового центру "Глобус".

Про це заявив голова ВРЮ Олександр Лавринович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"4 жовтня 2013 року мною на підставі статей 21, 25, 30 Закону України "Про Вищу раду юстиції" та відповідно до рішення КС від 21 травня 2013 року підписано доручення на проведення перевірки відомостей щодо наявності підстав для звільнення за порушення присяги судді Солом’янського райсуду Києва Тараса Оксюти. Відповідне звернення до Вищої ради юстиції надіслав член ВРЮ, радник президента України Андрій Портнов", - заявив Лавринович.

За його словами, підставою для проведення перевірки стало звернення юридичних осіб-власників ТЦ "Глобус" щодо спроби рейдерського захоплення адміністративних приміщень цього ТЦ.

Органи прокуратури Києва за цим фактом відкрили кримінальне провадження, тривають слідчі дії.

Автор звернення стверджує, що ці протиправні дії стали можливими внаслідок прийняття суддею Солом'янського районного суду Києва Т.Оксютою рішення від 19.09.2013 р. за позовом Олени Морріс (позивач) до ТОВ "ЛР Глобус" (відповідач) про поновлення на посаді директора товариства, і називає таке рішення безпідставним.

Крім того, автор звернення наполягає на тому, що обраний суддею спосіб захисту прав споживача призвів до протиправного втручання суду у внутрішню організаційну та господарську діяльність ТОВ "ЛР Глобус".

"У зверненні також зазначається, що у провадженні цього судді перебуває ще низка подібних позовів, що дає підстави стверджувати про "спробу за допомогою суду здійснити заміну керівних органів" низки юридичних осіб", - додав Лавринович.

За його словами, остаточний висновок щодо наявності в діях судді ознак порушення присяги буде зроблено після завершення перевірки ВРЮ.

Як відомо, 26 вересня компанія London & Regional Properties (Лондон), що володіє торговим центром "Глобус" в центрі Києва, заявила про рейдерське захоплення.

Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв'язку із спробою рейдерського захоплення ТЦ "Глобус".

Голова Солом'янського райсуду Києва Валерій Побережний подав у відставку у зв'язку з причетністю його суду до рейдерської атаки на ТЦ "Глобус".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування