Держкіно роздумує, про що зняти кіно коштом держбюджету: про Кравчука чи про Голодомор

Неділя, 6 жовтня 2013, 22:51

Держгентство з питань кіно планує зняти неігровий фільм, присвячений 80-й річниці  від дня народження першого президента України Леоніда Кравчука.

Як повідомляє "Телекритика, про це йдеться в оголошенні конкурсу кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2014-2015 роки з метою отримання державного фінансування за держзамовленням або державною фінансовою підтримкою.

Конкурс проводиться у двох сесіях: неігрові фільми та всі фільми (дитячі, анімаційні, неігрові). Загалом конкурсом запропоновано п'ять тем фільмів, виробництво яких буде здійснено державним коштом.

У тематичній серії "неігрові фільми" представлено кілька тем: 80-річчя від дня народження Леоніда Кравчука, подвиг героїв бою під Крутами та боротьба за державну незалежність України в 1917-1920 роках, 80-ті роковини Голодомору в Україні та вшанування пам'яті жертв геноциду Української нації 1932-1933 рр.

Окрім того Держкіно пропонує виробникам зняти дитячі, анімаційні чи неігрові фільми на теми подвигу воїнів інтернаціоналістів та стрічки, присвячені 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Для участі у конкурсі апліканти мають подати заявку та фінансовий план фільму, відбір стрічок, які отримають державне фінансування, триватиме до 28 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News