Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" визначила для себе Януковича як тимчасового "попутника"

Понеділок, 7 жовтня 2013, 14:08

Президент Віктор Янукович тимчасовий попутник партії "Свобода" у питанні підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Про це заявив заступник лідера парламентської фракції "Свобода", народний депутат Андрій Мохник в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ", коментуючи заяву Юрія Луценка про те, що Янукович повинен стати соратником опозиції до саміту у Вільнюсі.

"Він не союзник, швидше попутник. Весь олігархічний клас вже інтегрований у Європу: вони там купують маєтки, зберігають гроші, вчать дітей, відпочивають. Загалом, готові в будь-який момент виїхати на постійне місце проживання. Але сьогодні ситуація їх змушує не тільки говорити про євроінтеграцію, але і робити конкретні кроки в цьому напрямку", - зазначив депутат.

"Тому Янукович в цьому процесі не ініціатор і не локомотив - він, по суті, заскочив в останній вагон до Європи поїзда", - вважає Мохник.

При цьому він запевнив, що ідея імпічменту президента Януковича - "не знімається з порядку денного, а лише тимчасово відкладається".

"Коли перед виборами ми говорили про початок процедури імпічменту, то розраховували, що опозиція візьме більшість у парламенті. Оскільки ініціювати імпічмент можуть тільки не менше 226 народних депутатів, то на даний опозиція цього зробити не може", - уточнив "свободівець".

Мохник також заявив, що "Свобода" проти визначення єдиного кандидата в президенти від опозиції вже перед першим туром.

"Це положення декларації, підписаної 18 травня на Софійській площі лідерами опозиційних партій Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком... Головна умова, яка має вберегти нас від взаємної боротьби - це домовленість про те, що в другому турі буде єдиний кандидат", - зазначив він.

При цьому, коментуючи той факт, що лідер партії "Удар" Віталій Кличко наполягає на визначенні єдиного кандидата в першому турі виборів 2015 року, депутат сказав, що "це його право" .

"Свобода" не розглядає виборців як кріпаків - Тягнибок не може прийти на якийсь кулуарне нараду і "здати" виборців "Свободи" в загальний опозиційний "фонд", - уточнив він.

"Крім того, є ще партія, яка, власне, визначає на з'їзді формат участі в президентських виборах. На даний момент політрада як вищий керівний орган "Свободи" між з'їздами вирішив, що ми підтримаємо єдиного кандидата в другому турі. Інших рішень зараз немає", - підсумував Мохник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування